CP Es Canyar | L'AVENTURA DEL CLUB DE LA LECTURA |

06-03-2019

L'AVENTURA DEL CLUB DE LA LECTURA

 

Els alumnes de 5è participen en aquest taller educatiu que ofereix el Departament d'Educació de l'Ajuntament de Manacor.

 

El principal objectiu de l'activitat és fomentar el gust per la lectura, així com desenvolupar les habilitats lectores, la capacitat de crítica i la reflexió enfront dels continguts que llegeixen.

 

Es duen a terme tres lectures al llarg de l'any, i cadascuna d'elles té dues sessions de trobada a la sala infantil de la Biblioteca, que condueix un dinamitzador: el primer dia se presenta el llibre escollit, i se'n fa un primer anàlisi i s'inicia la lectura conjunta de les primeres pàgines; cada alumne presenta el seu carnet i pot endur-se'n el llibre a casa. Al cap d'un mes, a la segona sessió, es tornen a retrobar al mateix indret on se farà una tertúlia per a comentar el llibre, que se retornarà.

 

Avui en dia , les noves tecnologies han envaït gran part del temps lliure dels infants, i la lectura lliure n'és un dels àmbits que potser més se n'hagi sentit. Per això pensam que aquests tipus de tallers són molt importants, perquè a part de donar a conèixer el servei de préstec de la biblioteca, presenta als alumnes obres adients als seus interessos i , sobretot i més important, els anima i dóna eines per a no quedar-se en una simple lectura; la lectura ha d'anar acompanyada d'una bona comprensió del que se llegeix, però a més els infants han de poder valorar els continguts i ser crítics amb el que llegeixen. Tots aquests aspectes se treballen a aquest taller, i els alumnes participen activament en les propostes que les fan.

 

Missatges importants que aportaren entre tots els alumnes a la primera sessió del segon trimestre:

 

- Els llibres xerren amb molts idiomes, ja que a part de les lletres impreses té unes imatges, un format, uns colors,...

 

- Si llegim, el nostre cervell funcionarà millor, aprendrem coses noves, paraules noves, situacions noves,...

 

- Els llibres fan música, la lectura és un idioma que sona amb accents, aturades, ritme, exclamacions,... com el llenguatge musical.

 

- Els llibres són una carretera al món: a través d'ells podem arribar a qualsevol indret, real o fantàstic.

 

- Els llibres te donen alegria, te fan somniar i alimenten el teu esperit.

 

 

La lectura d'aquest segon trimestre són: «La increíble historia de la abuela ganster» i « el noi del milió», ambdós de David Walliams. Esperam que us engresqui!


Lectura
Lectura

Lectura
Lectura

Lectura
Lectura

Lectura