CP Es Canyar | Setmana cultural |

16-01-2019

Enguany la protagonista de la nostra escola és la ciència. Per tal de posar en ple funcionament el nostre nou laboratori aquest curs decidírem que La ciència i els científics i les científiques fos el nostre projecte de centre. La nostra tasca és potenciar més l’esperit emprenedor, investigador i despertar la curiositat dels infants seguint les passes del mètode científic. Hem treballat també la figura de les dones al món científic i de la seva tasca tan poc valorada. 

 

Dins aquest entorn a l’escola s’han realitzat, durant la Setmana Cultural, diferents activitats en les quals han participat tots els nostres alumnes adequant els continguts al seu nivell. 

 

Les activitats han estat realitzades tant per monitors externs, pares i voluntaris, com pels mateixos i les mateixes mestres del centre. Algunes de les activitats han estat: - Jugant amb Newton . Un espectacle de dansa-teatre en el qual dos ballarins amb una escenografia senzilla fan que els alumnes comprenguin de manera intuïtiva, divertida i entretinguda la relació entre força i moviment i la gravetat; és a dir, que entenguin les lleis de Newton. 

 

- Els pol·linitzadors. Tècnics de l’IMEDEA varen venir al centre i realitzaren activitats sobre aquest tema. Ens varen dur una gran quantitat de material i informació sobre insectes i flors. També vàrem fer un joc de preguntes molt divertit. 

 

- Descobreix El món de les abelles L’associació per a la divulgació mediambiental, la Colmena Feliz, ofereix uns tallers en els quals, partint de la importància d’aquest insecte com a agent pol·linitzador del medi, l’alumnat coneix el seu món, la seva biologia i el funcionament d’un eixam. Una xerrada acompanyada de material audiovisual i de material apícola, amb el qual els alumnes han pogut veure, sentir, ensumar i fins i tot tastar la mel que fan les abelles. 

 

- Taller de pa per entendre el concepte de la fermentació 

- Taller de fabricació de plastilina.

- Taller de la ciència aplicada a la música i als instruments

- Exposició de Mesures Tradicionals de les Illes Balears, cedida pel CENTMAT.

- Exposició El pas del temps, organitzada pels nostres infants i les seves famílies.

- Taller de fabricació de “slime” fluorescent.

- Primera diada de la II Fira de la Ciència. La segona diada tendrà lloc al final del 3r trimestre.

- Photocall

- Experiments al laboratori.


Setmana cultural
Setmana cultural

Setmana cultural
Setmana cultural

Setmana cultural
Setmana cultural